2024 Jnius 21 02:09:28
Navigáció
BFTE logó
Magyar Természetjáró Szövetség
B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség
Egyesületünk
A Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete

A Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete 2002-ben alakult. Az egyesület célja a természetjárás népszerűsítése, egészséges életmódra nevelés elősegítése, propagálása. Természetszeretetre, honismeretre, a természethez való helyes viszonyulás kialakításának elősegítése. Az évek során tevékenységeink körét folyamatosan bővítettük, így mára többirányú, minden olyan nonprofit kezdeményezést felkarolunk, vagy elindítunk, amelyek során pozitív eredményeket érhetünk el a természetvédelem, az egészséges életmódra nevelés területén.

BFTE

Fő tevékenységünk a kirándulások, túrák szervezése minden korosztály igényét kielégítve. Túrákat szinte minden hétvégén vezetünk a Bükkbe vagy a szomszédos hegységekbe, amelyeken a több, mint 100 fős tagságunk mellett, többszáz egyéni túrázó vesz részt éves szinten. Ügyelünk arra, hogy különböző nehézségű útjainkkal mindenki számára tudjunk megfelelő programot biztosítani. A Bükki túrákon túl főképp a megyénk és a felvidék hegyeit látogatjuk, de többnapos túrákon messzebbre is eljutunk.

A jelvényszerző túramozgalmat a Bükk-hegység egyik leggyakoribb karsztjelenségéhez kapcsolva indítottuk el 2003-ban, a hegységben megközelítőleg 1000 barlang található, melyek közül 36 felkeresését segíti elő a mozgalmunk, melyet eddig közel 100-an teljesítettek.

Nyári tábort 2002-től minden évben szervezünk, ahol kisiskolás korú gyermekek körében népszerűsítjük a természetjárást, oktatjuk a tájékozódás alapjait, az iskolai földrajzórákon tanult ismerteket is megmutatjuk a természetben, ezzel is elősegítve annak rögzülését. Jelenlegi táborkínálatunkban megtalálható a Miskolc ZOO, BFTE KALAND napközis tábor. Korábban szerveztünk kerékpáros, úszó, kézműves, horgász táborokat.

Hazánkban teljesen új kezdeményezésként, 2010-ben két Miskolc széli területen (skandináv mintára) szabadidős utakat hoztunk létre. Az utak lényege az, hogy nem kell hozzá térképismeret, egyéni gyalogosok, nordic-walkingosokok, futók és túrázók mellett a családok kedvenc terepe lett ez a 4 (kék, piros, zöld, sárga színnel jelzett) útvonal. A pedagógusoknak is segítséget jelentenek ezek az útvonalak, hiszen közel vannak a városhoz és emellett látványosak, túravezetés nélkül végigjárhatóak. Jelenleg a "Majál" utak üzemelnek, A "Tapolca" utak nem járhatóak.

2009-ben első ízben túraversenyt is szerveztünk Tour de Émop néven a NORDA megbízásából, mely a több, mint 500 résztvevő körében nagy siker övezett. 2011-2016 ig pedig a Barangoló-Barlangoló teljesítménytúrát szerveztük.

Amennyiben kedvet kapott és csatlakozna egy fiatal, jókedvű csapathoz, akik szeretik a természetet, szabadidejük nagy részét a természetben töltik, akkor csatlakozzon egyesületünkhöz a letölthető belépési nyilatkozat (docx), vagy a belépési nyilatkozat (pdf) kitöltésével. A nyilatkozatot az egyesület címére kell eljuttatni a tagdíjjal egyetemben. Miért is érdemes csatlakozni?

1. Képzett túravezetők segítenek túráink lebonyolításában, szervezésében.
2. Egyesületi rendezvényeinken kedvezményesen vehet részt.
3. Eszközeinket (sátrak, tájolók, lámpák, stb.) ingyenesen kölcsönözheti.
4. Rendszeres, változatos túrákon vehet részt.
5. Egy fiatal, vidám csapat tagja lehet.

Mielőtt csatlakozna, olvassa el az alapszabályunkat is!

2024. évi tagdíjak:
Rendes tag: 3.000.-Ft.
Kedvezményes rendes tag: 1.500.-Ft. Fiatalok részére 14-26 éves korig, GYES-en (GYED-en) lévők, nyugdíjasok.
Pártoló tag: 5.000.-Ft.
14 éves kor alatt a tagság ingyenes.

Bükki KalandoZoo napközis táborok
A régió legnagyobb napközis tábor szervezője
Köszönettel vesszük, ha felajánlja adója 1%-át egyesületünknek!
adószám: 18439463-1-05
1 % kisfilm
Csatlakozz
a BFTE-hez!!!
* Fedezd fel velünk a természet értékeit, szépségét.
* A belépési feltételekről a linkre kattintva tájékozódhatsz.
* Várunk, gyere 0-99 éves korig!
Támogatónk az expodom.hu
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése